Skip to content

Cotidianul se inchide

decembrie 22, 2009

Tiberiu Lovin 21 Decembrie 2009, 13:05 pm · Categoria: EXCLUSIV

Anuntul e scurt si confirma ce am scris de mult. Revin.

Reporter Virtual la CotidianulUpdate 6: Angajatii au primit totusi un cadou de Craciun: colectia “Mituri biblice”, adica fix cartile care au bagat firma in insolventa cu datoria de aproape 400.000 de euro, asa cum a scris Tolo (caruia i-a picat blogul pentru cateva minute). Oricum, datoria totala ajunge la doua milioane de euro, potrivit surselor mele, motiv suficient sa-i alunge pe cumparatori.

Update 5: Acum cateva minute (16.25) s-a incheiat sedinta de la Cotidianul, iar Nistorescu le-a spus subalternilor ca din pacate nimeni nu poate plati datoria firmei de 350.000 de euro si ca va fi greu sa le ofere salarii compensatorii, avand in vedere ca Poligraf este in insolventa. Maine este ultima zi de lucru a angajatilor de la Cotidianul, iar miercuri are loc ultima sa aparitie. Leafa pe decembrie a intrat astazi, iar acum ziaristii se intreaba unde vor lucra dupa sarbatori. Nota: Societatea este obligata sa le ofere patru salarii compensatorii, chiar daca este in insolventa, potrivit liderului MediaSind, Cristi Godinac.

Update 4: Asa cum ii sade bine unei agentii serioasa de presa, Medifax a preluat informatia fara sa citeze Reporter Virtual, la vreo doua ore dupa aparitia informatiei, dar l-a sunat pe Mihnea Vasiliu, directorul Diviziei Quality din grupul Realitatea-Catavencu, care a confirmat ca ziarul Cotidianul se inchide. El sustine ca doar temporar pana la gasirea unor investitori. De fapt, repeta povestea lui Nistorescu.

Update 3: Oamenii au fost anuntati ca pe 23 decembrie vor primi ultima leafa de la Cotidianul. In acest timp, Oana Stanciulescu, redactorul sef marioneta a lui Nistorescu, incearca sa mai faca un ziar, dar nimeni nu mai are chef de munca. Situatia este extrem de tensionata, pentru ca oamenii ar dori salariile compensatorii stipulate in legislatie. Problema e mai complicata pentru ca societatea care editeaza ziarul (Poligraf) se afla in insolventa. Nu se stie inca nici ce se va intampla cu editia online, pentru ca depinde cine are brandul si de contracte. E treaba de avocati de acum.

Update 2: Potrivit surselor mele, Cotidianul nu va mai fi pe piata de la inceputul anului.

Update 1: Ziarul condus de Cornel Nistorescu urmeaza sa se inchida. Azi, ziaristii vor fi anuntati de cand. Se pare ca acei cumparatori misteriosi cu care se lauda Nistorescu nu mai vor sa investeasca in print. Alte surse sustin ca “a fost vrajeala cu acei investitori”. Voi reveni cu detalii cand le voi avea. Concluzia e simpla: pentru asta a fost angajat Nistorescu, iar el si-a facut datoria pana la capat. Iar acum le-a facut un cadou de Craciun zecilor de salariati.

“Din acest moment, în ziarul pe care îl conduc nimeni nu va fi „îngropat“ fără dreptul său elementar la apărare!“, spunea Nistorescu dupa ce a blocat aparitia unui articol despre turnatorul Petru Romosan, amicul sau, isprava despre care am scris in exclusivitate. A ingropat oameni fara sa-i intrebe de sanatate, a sters cu deontologia si drepturile jurnalistilor pe jos, iar acum arunca ultima lopata de pamant peste un ziar nascut din ambitia lui Ion Ratiu.

Nota: Deh, Nistorescu s-a jucat de-a Dumnezeu, cu toate ca i-am spus ca EL nu umbla in halat.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: