Skip to content

Dacă vrei să fii iubit, iubeşte!

Februarie 24, 2010

Motto: „Dragostea nu pune intrebari, deoarece atunci cand incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica. E o frica inexplicabila, care nu poate fi exprimata in cuvinte. De aceea nu intrebi, faci”. – Paulo Coelho

Putini sunt cei care cunosc cu adevarat traditiile romanesti sau obiceiurile romanesti pastrate din generatie in generatie pentru sarbatoarea de Dragobete. Putini sunt si cei care mai sunt interesati de ritualurile acestei sarbarbatori de cand sarbatoarea occidentala de acceasi natura, Sfantul Valentin a dobandit statut mioritic. Exista, insa, anumite zone rurale care cred in obiceiurile romanesti si in simbolul sarbatorii de Dragobete.

Astfel, sarbatoarea dragostei sau ziua indragostitilor la romani era vazuta ca fiind una de bun augur, deoarece se credea ca aduce gospodarilor un an mai imbelsugat, liniste, noroc in dragoste si prosperitate.

Modul de a sarbatori Dragobetele este diferit de la o regiune a tarii la alta: petreceri in aer liber, dansuri, jocuri, discutii in jurul focului, saruturi, logodne simbolice etc. Exista si obiceiul ca fetele mari sa stranga si sa pastreze cu grija apa cu proprietati magice din zapada netopita sau de pe florile de fragi. Un alt obicei este zburatoritul cand fetele tinere coborau in fuga spre sat, fiind urmarite de flacaii indragostiti. Despre toti cei care nu doreau sa sarbatoreasca de Dragobete, se spunea ca vor ramane singuri tot restul anului. Si pentru ca sunt supertitioasa, iaca am sa sarbatoresc si eu Dragobetele asa cum m’oi pricepe mai bine. Propun spre ascultare o melodie in ton cu sarbatoarea si nu uitati: Iubiti’va mult!

Între timp mi-am adus aminte de-o altă piesă….de ascultat versurile…Superb!

Anunțuri
4 comentarii leave one →
  1. Februarie 24, 2010 11:14

    Fără iubire – chiar dacă spun o banalitate – nu se poate face mai nimic. În absenţa iubirii eşti văduvit de bine. În absenţa iubirii trec zilele sub formă aridă. În absenţa iubirii nimic nu îţi apare în faţa ochilor la justa valoare…

  2. viatanomada permalink
    Februarie 24, 2010 11:25

    Multumesc pentru piesele astea minunate ale celor de la Queen,mi-a prins tare bine sa le ascult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: