Skip to content

Ce alegi?

Martie 5, 2010

Se spune ca traia odata un om care avea o mare pasiune in viata lui – ceasurile. Era fascinat de ele. Urmandu-si aceasta mare pasiune, imediat ce a implinit varsta necesara, a intrat ucenic la un mare reparator de ceasuri din tinutul lui si in scurt timp si-a depasit maestrul si a devenit un ceasornicar desavarsit.

Pentru a-si practica meseria ceasornicarul nostru si-a deschis si o mica pravalie in satul lui natal si a inceput sa i se duca faima de om pasionat si dedicat meseriei lui, astfel ca nu ducea lipsa de clienti, iar viata si-o ducea asa cum si-a dorit el – in mijlocul ceasurilor.

Pentru ceasornicar, reparatul ceasurilor nu era doar o munca, doar un mod de a-si castiga traiul, era chiar viata lui. El era convins ca in inima lui este un ceas care ii bate ritmat cursul vietii.

Zilele ceasornicarului se scurgeau la fel. Fixa mecanisme, intorcea remontoane, curata carcase, aranja rotite in ceasuri. Serile, ceasornicarul si le petrecea intorcand miile de ceasuri pe care le avea si dupa ce termina aceasta sarcina, se aseza linistit in fotoliu si asculta corul secundarelor din jurul sau.

Si secundele treceau, zilele treceau si ele si ceasornicarul nostru a imbatranit, au inceput sa îi tremure mainile, sa nu mai vada bine si la un moment dat a fost nevoit sa isi inchida pravalia.

Neavand alta optiune deact de a asculta ticaitul ceasurilor din jurul sau, ceasornicarul a inceput sa se gandeasca la viata lui si a simtit ca ceva ii lipseste, ca ceva nu e cum si-ar fi dorit el. Si la un moment si-a dat seama: “Masurand atent timpul altora, am uitat de timpul meu!”

Dar poate nu e prea tarziu, si-a spus ceasornicarul si si-a luat bastonul si a iesit pentru prima oara afara in lume….

Anunțuri
12 comentarii leave one →
 1. cristiangheorghe permalink
  Martie 5, 2010 13:37

  Optimistul vede paharul pe jumătate plin. pesimistul vede paharul pe jumătate gol. Inginerul vede paharul folosit la jumătate din capacitatea lui maximă.

 2. Martie 5, 2010 16:04

  E timpul! 🙂

  • Martie 5, 2010 16:17

   Mama ei de primăvară astăzi şi mâine! – că cică până mâine suntem cu cod galben (apropo, pe vremea îmuşcatului nu mai erau atâtea coduri, de unde le-or fi scos ăştia acum?) Nu contează că-s pe lîngă subiect, nu? :))

  • Martie 5, 2010 16:52

   Cosmine, acum am observat că ai dat cu commentul la alt post, nu la ăla legat de iarnă… scleroză tată!

 3. mishulake permalink
  Martie 5, 2010 16:47

  …pai procedam asha, umplem jumatatea plina cu jumatatea goala, …

 4. melami permalink
  Martie 5, 2010 21:22

  Nu mai bine din două semiplinuri facem un plin întreg? 🙂

 5. mishulake permalink
  Martie 5, 2010 22:56

  …pai am facut o zburare peste fro 3 tzari si o mare adriatica, sa scap de frig si iarna, dar am dat acilea peste ploaie mocaneasca si acu mai nainte, un ceas , a fulguit, dar s/a topit , de citit cititu/v/am, dar de scris nu prea ma bizui, ca nu cunosc tastatura, si mi se baga virgulele intre subiect si predicat, si toate alea …

 6. mishulake permalink
  Martie 5, 2010 23:38

  mai exact,cesena,italia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: