Skip to content

Ce oraş frumos!

August 28, 2010

Concertul se teminase,  dar nimeni nu se clintea din loc:  toate cele 30.000 de suflete ar fi vrut ca acesta să ţină o veşnicie. După douăzeci de minute de scandat în van „Maiden! Maiden! Maiden!”, Maiden-ul n-a mai apărut și am realizat cu toţii că, într-adevăr, visul frumos a luat sfârşit.
Cu ”firofzădarcul” în minte şi-n simţiri „m-am dat la vale” şi eu cu curentul, printre pletoşi, bluejeanşi şi bocanci scâlciaţi. Datul ăsta la vale a durat parcă o veşnicie.
(Obiectivul din fotografia de jos este stropit cu bere, că mai arunca lumea pe acolo cu conţinutul din pahare, bănuiesc că din prea mult extaz):


Am mers timp de aproximativ două ore încontinuu sucindu-mi gâtul după taxiuri şi blestemându-mi papucii care aveau talpa mult prea subţire (şi da, am simţit toată pietricica din Cluj!) 😀 În cele din urmă, am ajuns la hotel, iar de aici mare lucru nu mai am a vă spune pentru c-am căzut ca secerată! Somn.
A doua zi, dis de dimineaţă, mi-am luat „la revedere” de la frumosul Cluj şi-am pornit spre o altă frumuseţe de oraş: ORADEA. După două ore de mers pe-o şosea impecabilă (pe bune), am ajuns la destinaţie, dar să nu care cumva să credeţi c-am ales acest oraş doar aşa, întâmplător! Nu. L-am ales pentru că aici mă aştepta o altă minunată de prietenă: Angela. Am să încerc,  nu ştiu dacă am să reuşesc, să nu exagerez cu elogiile la adresa ei, deşi numai astea-mi vin în minte.
Aşadar, odată intrată în Oradea, am fost ghidată de Angela prin telefon până am ajuns fix  la ea acasă, unde am fost primită cu deja proverbiala ospitalitate ardelenească! Am petrecut împreună o după amiază de neuitat pe care cu siguranţă o vom reedita (mi-am promis).
Gata cu vorbăria, hai să vedeţi fotografii!


Vai ce oraş frumos! Dacă n-aţi ajuns încă acolo, s-o faceţi! Categoric, merită!

Anunțuri
21 comentarii leave one →
 1. cristiangheorghe permalink
  August 28, 2010 1:10

  Foarte frumoase pozele! Văzându-le, parcă am vizitat orașul împreună cu tine.

  • August 28, 2010 1:18

   Cristiane, fotografiile n’ar fi fost atât de frumoase dacă oraşul n’ar fi fost superb! Mi’aş fi dorit sa fiţi cu mine toţi, nu numai în gânduri!

 2. sailorman permalink
  August 28, 2010 1:17

  Oraş foarte curat !Fie el si de la marginea Imperiului!Cladiri restaurate,bine ingrijite,pe alocuri nelipsitele cabluri aeriene dar razbate un aer occidental.Una peste alta,simt puţina invidie.

  • August 28, 2010 1:20

   Sailor, aşa e!
   Btw, am să vorbesc cu primarii oraşelor prin care ajung, să scoată cablurile! 😀

 3. August 28, 2010 10:03

  Parca si eu imi vad orasul cu alti ochi, Georgiana, desi ma stii indragostita si mandra de el 🙂

 4. August 28, 2010 10:08

  N-am mai fost in Oradea de o vesnicie, dar imi aduc aminte de el cu drag.Am o gramada de carti cumparate de acolo, de la un anticariat formidabil , pe care am scris „Oradea 1978”.
  Mai, dar tu ai fost intr-un adevarat turneu!

 5. August 28, 2010 15:40

  Oraşu-i ok.
  Tu ai pus poze cu corso-ul.
  Io puneam de pe malul Crişului.
  Primăria, hotelul Vultur Negru cu pasajul acoperit de vitralii, etc.

 6. Carmen Negoita permalink
  August 28, 2010 17:13

  Bravo, Georgiana! Ai realizat nişte fotografii superbe. Uite că în felul acesta am reuşit şi eu să mă plimb puţin prin Oradea, deşi paşii nu m-au purtat niciodată pe acolo. Chiar este frumos oraşul.

 7. August 28, 2010 19:23

  Frumoasă Oradea, dar unde e poza gazdei? 🙂

 8. Alexandru permalink
  August 28, 2010 19:55

  Frumoasa Oradea!Dar parca te-ai dat mai mult pe acolo decit prin Cluj.
  Nu-i bai,poate ca iti rezervi pentru Cluj ub timp numai al lui.Oricum,Clujul si Oradea sint mai frumoase si mai bogate de cind ai trecut tu prin ele.Noi cei ce locuim in zona putem aprecia sau sa ignoram frumusetea sau nu a oraselor noastre.Devin frumoase dupa aprecierea celor care le viziteaza sa doar le traverseaza.In plus,tu ai lasat o amprenta.Se simte.Se vede ca Clujului ii este dor de tine pentru ca azi,toata ziua cerul a fost acoperit cu nori.

  • August 29, 2010 13:34

   Alexandru, adevărat, în Cluj am ajuns pe la orele 17.00 iar la 19.00 a început concertul… n-am apucat să-l bat cu piciorul cum se cuvine 😦 Dar dacă zici că plânge după mine, o să fac în aşa fel încât să revin acolo cât mai repede, mai ales acum că am un motiv în plus, adică să te cunosc pe tine! 🙂

 9. August 29, 2010 9:45

  Fata, dar o ghena de gunoi nu ai gasit si tu?? Un ambalaj de eugenia aruncat asa pe jos sa fie shic, ceva aratare de tigan..

  De ce se cheama Oradea orasul asta?? Care e povestea lui?

  • August 29, 2010 13:36

   Cipp, nu există gunoaie pe jos!! Nici în Cluj n-am văzut şi crede-mă că m-am uitat expre!! În Ardeal e altfel, am zis!
   La întrebarea cu Oradea cred că cel mai bine îţi va răspunde Angela! 🙂 Dar uite c-am să gugălesc şi eu acum, că m-ai stârnit. 😛

 10. August 29, 2010 18:53

  Or fi facut curat inainte sa ajungi tu ori te-a dirijat Angela numai pe artere principale.

 11. August 29, 2010 23:39

  Ahhhhhh,ce bine ma simt.Hai lauda-ma ,lauda-ma ,mai baga poze. Sunt atat de mandru ca am bunici de-acolo,merita un premiu orasul asta

Trackbacks

 1. MI-E TOAMNĂ « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI
 2. DACĂ E DUMINICĂ, E… FOLK (23) « Blogul lui CARMEN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: