Skip to content

O noapte furtunoasă. Şi la propriu şi la figurat.

iunie 20, 2011

Mă întorc aseară cu Gipsy de la plimbare, intru în casă bine merci, eu mă apuc de gătit ceva, iar el de limpăit castronul plin până la refuz cu apă. La scurt timp după, îl văd stând în fund, cu faţa la perete de parcă cineva îl condamnase. Mai lipseau cojile de nucă şi tabloul ar fi fost complet. O fi indispus de la căldură, îmi zic. Ulterior,  observ că-i cam damblagit- mergea prin casă cu capul înclinat spre dreapta şi-l mai şi scutura din când în când. Îl examinez niţel şi-mi dau seama că problema vine de la ureche. În primă fază m-am gândit că i-a intrat vreun firicel de mohor şi mă apuc de curăţat urechea bolândă cu beţişosare însă fără rezultat. Şi cum toate problemele de genul ăsteia apar duminica, când toate cabinetele veterinare sunt închise, am decis s-aştept până luni şi-om vedea. Nu exagerez cu nimic dacă vă zic că s-a foit încontinuu prin casă! făcea ture baie-hol-bucătărie şi invers de-am obosit privindu-l. Şi-a venit noaptea. De pe la orele douăzecişitrei a început să tune şi să fulgere de-aveai senzaţia că se rupe ceru-n două! Câinele meu, şi aşa agitat şi nervos şi mai nou febril, pe lângă toate celea, a avut de luptat şi cu frica de tunete, iar eu, ca să nu mă plictisesc, am fost nevoită să-l dojenesc şi să-i distrag cumva atenţia, că tare-i mai venea a lătra şi chiar nu se cădea la ora aia.
În fine, pe la orele unu de noapte ajungem în sfârşit în pat. Foială cât cuprinde pe noi din motive de căldură, foială şi pe Gipsy din motive de ureche bolnavă şi uite aşa a mai trecut o oră… moment în care a început muzica! mi-e milă de nevasta mea, la, la, la, deci da – o manea de la mama ei! dintr-o maşina parcată fix sub balconul meu. Eu ca eu, dar soţului am crezut c-o să-i plesnească o venă pe undeva, pe la creier! nervi, înjurături, ture prin casă, ţigări fumate cu nesaţ. Toţi trei eram mai treji ca niciodată. Tărăşenia asta cu muzica a ţinut cam jumătate de oră, adică până în momentul în care, în pauza dintre două manele, i-am rugat frumos pe băieţi să dea muzica mai încet. Cu calm. Înc-o dată s-a dovedit că vorba dulce, mult aduce. Şi-au cerut scuze iar la scurt timp, nu numai c-au oprit muzica dar au şi plecat. Se făcuse deja 3 juma’, câinele făcea ture în continuare şi de aici nu mai ştiu ce s-o mai întâmplat, c-am adormit.  Nu foarte mult. La ora opt trecute fix, vecinul de deasupra s-a apucat iarăşi c-o mână de rotopercutantă şi cu cealaltă de ciocan şi-a început show-ul care, se ştie, must go on! Păi nu? La vreo zece minute, alt gospodar s-a apucat de scuturat covoare. Ţin să menţionez că bătătorul de covoare e amplasat sub geamul meu de la dormitor. Bine, asta cu bătutul e aşa, ca să dau puţină culoare postării, că la ce zgomot infernal făcea Mr. Hammer, scuturatul era un fel de mângâiere a canalului auditiv. Mă trezesc cam zoombie -adică foarte zoombie-scot câinele la plimbarea de dimineaţă, câine care, apropo, nu mai are nica, ca prin farmec! şi revin în casă hotărâtă să fac ceva pentru mine şi pentru faţa mea cam boţită. Mă duc la baie, iau masca cu argilă, o întind frumos pe toată faţa, iar între timp, cât masca acţionează, dau fuga la bucătărie să pun de-o cafeluţă. SURPRIZĂ! apa e oprită!! Singura guriţă de apă de-am găsit-o într-o cană i-am dat-o căţelului. Dă-o naibii de cafea, asta e! mă sacrific. Dar ce fac cu masca? Cum o dau jos? Şi cum nu m-au părăsit chiar toţi neuronii, mă duc la baie, scot capacul rezervorului de apă de la wc şi mă apuc de scos de acolo apă cu cea mai mică căniţă de-o am prin casă, că-i a’ naibii de strâmt rezervorul ăla, başca am cazmalele  mânuţele cam mari! şi gata! am dat şi masca jos.
Acum aştept cu sufletul la gură şi cu urechile lungi să vină apa. Dau un cal pentru o cană cu apă sau o cafea! Nu mă mai deranjează  zgomotele produse de vecin! Nu-mi doresc decât o cană cu apă. Sau o cafea.

Reclame
46 comentarii leave one →
 1. iunie 20, 2011 12:37

  😆 da știu că nu te plictisești deloc!
  dau eu o cafea, cu tot sufletul, cu tot dragul! vii?

 2. iunie 20, 2011 12:40

  hihihihihihi

 3. iunie 20, 2011 12:47

  Psi, duc o viaţă tumultoasă ce n-ai văzut! nu mă plictisesc niciodatp, da! au grija alţtii de asta! 😀
  hai că vin! iote acu mă duc să pornesc elicopterul! neagră, fără zahăr şi fără lapte, da?

  Zaqk, râzi de necazu’ omulu’ 😦

 4. iunie 20, 2011 13:06

  Geo,tu ca tu,dar sa vezi ce zombi sunt eu,tot din motive de furtuna si tot cu un Jamal care era agitat si care intr-un final a adormit cu labutele incolacite de piciorul meu.
  De prisos sa iti spun ca pana la 3 dimineata am stat in baie cu castile in urechi ca sa ascult muzica si nu natura dezlantuita….
  Iar azi,asa zombi,am plecat la scoala unde un Cerber de portar nu ne-a lasat sa intram pe motiv de Bac si unde o tampita de profa de a noastra,m-a umplut de draci.
  deci Geo…sa ai o saptamana buna.

 5. Ioan permalink
  iunie 20, 2011 13:09

  Pe cind sa zic ca nu te plictisesti,vad ca s-a sesizat Psipsina.
  Cu catelul?Sint nenumarate posibile,dar s-ar putea ca el sa fi auzit cu mult inaintea voastra tunetele si de-acolo sa aiba suparari.Mai ales ca zici ca-i este frica de ele.
  Pai,n-ai tu a sticla cu rezerve strategice de apa?Mai pentru flori,mai pentru o cafea?Si nici la parterul scarii vecine nu este un butic cu diverse?
  Da,poti trage o fuga pina la noi pentru cafea.Ca stiu ca atunci cind nu -i iti crapa buza dupa una si nici tigara parca nu-i buna.

 6. iunie 20, 2011 13:16

  Iaca ce viaţă palpitantă ai, bre! :))

  Cu apa şi ceafeaua te înţeleg perfect: săptămâna trecută IRE-ul a branşat casa unui vecin de pe stradă şi n-am avut curent 8 ore. A fost cumplit, cumplit…. Da’ a trecut!
  Sper că la ora asta ai apă şi cafeaua şi-a făcut deja efectul, pentru o săptămână minunată! 🙂

 7. iunie 20, 2011 13:23

  De fapt,voi ati vrut sa va bucurati de spectacolul naturii si sa numarati bani-ca din alte motive nu vad foiala .
  Hai la noi la cafea!
  La catel poate ca i s-a udau una din frumoasele lui urechi si vroia s-o scuture.
  In loc sa va bucurati de spectacolul muzical gratuit,mai aveti si figuri in freza ca-i tirziu.Da ce,cind v-a facut spectacol primaria ati comentat ceva?
  Sper sa-ti mearga mai bine restul saptaminii.Eventual mai luati-i la vecin siguranta de la tabloul general de pe scara….

 8. iunie 20, 2011 14:02

  neagră, fără zahăr și fără lapte! de-a mea ești! e gata! muah-muah!

 9. iunie 20, 2011 14:48

  Si ca o completare Geo…maine bag postul despre azi noapte..

 10. iunie 20, 2011 14:51

  Scorpiuţă, hai să dăm mână cu mână! lasă, mami, noi să fim sănătoase, că de frumoase şi deştepte suntem şi după o noapte nedormită! :*

  Ioan, ba este o alimentara la vreo 5 min de mers pe jos, dar mă puteam duce cu argila pe faţă? 😀 Merci de invitaţie, eşti un drăguţ (ca de obicei), dar o venit apaaaaaaaaaaaaaaaa! 😀

  Arcadia, am beut cafeluţa, gata! sunt ca un nou născut viu! 😀 dac-o fost minunată, săptămâna, ţi-oi zice la sfârşit, dar pot promite c-o să încerc să mi-o fac! ceea ce-ţi doresc şi ţie! 🙂

  fosile, apăi nu ştiu ce-am vrut şi ce n-am vrut, cert este c-am vrut să dormim şi nu s-a putut. Lasă, recuperăm la noapte. Faza cu siguranţa să ştii că-i bună! uite că şi acu, la orele când copiii mici dorm şi poate şi pensionarii, nesimţitul încă taie pereţii cu drujba! Pe vremea împuşcatului puteai găsi în orice scară de bloc o plăcuţă pe care scria: „Păstraţi liniştea între orele 13.00 – 17.00”. Şi chiar se păstra! Era lege! Acum însă-i doare pe toţi la 11 metri în spate… ata ete!
  O săptămână cu multă linişte-ţi doresc! 🙂

  Psi, bogda proste! mare pomană ţi-ai făcut! eşti o prietenă de nădejde şi pentru asta meriţi un pupic! :* chiar doi! :*

  Scorpiuţo, abia aştept povestirea ta spumoasă! mă râd de pe acum! hihihi

 11. iunie 20, 2011 15:15

  Baiiii,i-am dat cam mult sa manance lui Betty…crezi ca vomita?

  • iunie 20, 2011 15:17

   hahaha! iaca un câine de care nu ţi-e frică! 😆
   dacă vomită, vomită! să se înveţe să nu mai bage-n ea ca sparta! 😀 e cam lacomă! uof!
   Auzi, noi suntem cele mai nedormite din blogosferă şi totuşi cele mai active! ha ha ha

 12. iunie 20, 2011 17:16

  Vaaai, Georgiana, dar ce păţanii pe capul tău! Ştii tu, o „distracţie” nu vine niciodată singură! Se ţin lanţ toate!
  Mă gândeam dacă nu ai putea să pui, din proprie iniţiativă, „pe şest”, un afiş cu păstratul liniştii la bloc. Pe unde am mai stat eu, am făcut experienţa şi tare mai mă distram când îi vedeam pe vecinii cei „activi”, mirându-se şi întrebându-se de unde vine chestiunea. Iar eu mă „miram” împreună cu ei şi le mai şi spuneam că e o lege nouă, că am văzut şi la televizor! 😀 Măcar merită să încerci, numai să nu te vadă „bocănilă”! 🙂
  O zi frumoasă să ai! Şi gânduri bune şi lui Gipsy!

 13. iunie 20, 2011 18:19

  Tu sa tii minte ca maman a mea sta peste strada de tine, da? Si dupa ce-ti dadeai masca jos, puteai sa tragi o fuga pana la ea sa iei niste apa. Si pana acu ai fi baut si cafeaua, ar fi baut si Gipsanu apa pe saturate… Vezi sa nu-i fi intrat vreo capusa in ureche si l-a deranjat pana s-a prins undeva.

  • iunie 20, 2011 21:45

   miki, sunt un copil neajutorat 😦
   Tre’ sa duc gipsanu la tuns si deparazitat si atunci o sa-i zic doctorului si de faza cu urechea… cine stie ce-o fi… poa’ sa fie si-o otita, habar n-am.
   Te pup, deci!

 14. iunie 20, 2011 18:57

  Si tu zici ca e o noapte agitata, nu?Sti cum rezolvam eu?:
  1.Catelul: ii aduceam o pisica(eventual si ei un soarece) si-l lasam pe balcon, cel mai bun remediu.
  2.Cu tunetele vorbeam cu meteorologii sa nu mai vina ploaia
  3.Vorbeam cu cei din masina sa bage o melodie lenta sa adorm pe ea, My heart will go on, si mai imi aminteam si filmu cu ocazia asta.
  4.Eee, faza cu ciocan si covoarele cam greu de rezolvat…ma duceam si ii sabotam ciocanul(adica il luam sau mai bine il aruncam pe geam), iar cu covoarele foarte simplu i le scuturam eu cu o zi inainte sau si mai bine i le furam, nu strica ceva nou, nu?
  5.Dimineata, problema cu apa era foarte simpla imi puneam un costum de fantoma si ziceam ca lupt pentru libertatea…servetelelor…dupa care ajungeam la un izvor luam apa si plecam.
  6.Cafeau…ce sa mai fac acuma cafea dupa noaptea asta, luam 1 leu si ma duceam jos la magazin si imi cumpar una(de la automat, care e mai mult manual).
  ATENTIE!NU RASPUND PENTRU NIMIC CE IESE PROST!
  Si uite asa dupa parerea mea ar fi o noapte mai ”linistita….”Simplu nu?Daca tu o faci atunci eu ma duc cu Elvis si cu Hitler pe nava MAMA(poate sa fie si nava TATA, nu cont.)
  Sa ai somn usor la noapte!A, cosmaruri placute!

 15. iunie 20, 2011 20:49

  O cafea….aici sunt de acord cu tine:D

  • iunie 20, 2011 21:47

   Elena, is depedenta de cafea ca si de tigara. nu-i bine, da’ ce sa fac? Is gata stricata si la varsta asta cam greu sa ma mai schimb…

 16. Melania(soacra) permalink
  iunie 20, 2011 21:18

  Pai bine mai Giana, stai si suferi in tacere cand la 5 min. distanta se afla soacra ta iubitoare! Se poate? Ti-a fost descarcat telefonul de nu m-ai sunat sa-ti aduc ceva apa sa-ti rezolvi problemele? Sa nu se mai intample, da? Ai grija..mare grija.

 17. iunie 20, 2011 21:19

  bagai niste idei cu carne tocata, sorry ca nu vazui mai devreme, stau cu capu’ in niste lucrari interminabile 😦

 18. iunie 20, 2011 21:40

  Io înțeleg că fu mai mult decât o ”noapte furtunoasă” și c-ai prins chiar și o dimineață ”zdruncina(n)tă” 😀
  Am doar doo vorbe pentru tine: rezistă !!! 😉

  • iunie 20, 2011 21:52

   Andrucu, ‘tu’i mama ei de noapte si de dimineata! bai, am o baftaaaaaa!! pleaca festivalu’ berii, se deschide strandu’… iar muzica, iar galagie… nu-i nici una, nici alta, isi remodeleaza sulica de vecinu’ de deasupra casa! deci eu nu’mi mai gasesc linistea, da? poate doar la Ibanesti! 😀 ahaaa, vezi sa nu!
   Una peste alta, mai da si tu un telefon cand simti nevoia 😛

 19. iunie 20, 2011 21:56

  Okidoki! 😉

 20. iunie 20, 2011 22:19

  Dai un cal pentru o cană cu apă? Cineva te-a auzit, pregăteşte herghelia. Te fac responsabilă pentru furtuna din noaptea asta. Data viitoare să fii atentă ce iţi doreşti 🙂

 21. iunie 20, 2011 22:24

  auci!! iar tună, iar vrea Gipsy să latre! n-am ce-i face, iar tre să-i pun pumnu-n gură! :D!

 22. iunie 20, 2011 22:30

  Georgia !
  Mister Hammer ăla nu are internet și să se dea pă bloage? Că cât (!) l-ai pomenit ar trebui să se bage și el p-acilea cu ceva coment, zic io.

 23. iunie 20, 2011 22:41

  mishulake, o plăcere să te prind online 🙂 Mister Hm. are internet, dar nu ştie de unde se dă drumul să curgă, că a luat pachet complet…televiziune – pachetul cu bocaneli, telefonie şi internet fix. Adică nu se mişcă.

 24. iunie 20, 2011 22:46

  Da stiu ca nu te plictisesti! 😀
  Ca un facut si eu am avut o noapte agitata, ca la trei cand a inceput furtuna, aveam niste geamuri deschise si era un vajait in toata casa de te lua cu frica. Dupa ce am inchis eu toate geamurile si am apucat sa adorm, s-a luat curentul si a inceput sa bipaie alarma, ca asa face ea cand nu-i mai vine curentu’. Am oprit-o, iar dupa putin timp, adica pe la 4 jumate a inceput cocosul sa cante si el o manea, ca de, numai Guta ori Salam al tau?? 😀
  Asa ca azi am fost numai buna de munca, toata ziua si te inteleg perfect! 😀

 25. iunie 21, 2011 7:25

  Te-nteleg..Si mie-mi plac zgomotele..Da sa fie fara intreruperi, ca altfel isi perd den farmec…

 26. iunie 21, 2011 8:04

  Sper ca e mai bine catelul…
  Eu dorm bustean, maxim pe la 11:30 cad din picioare de ameteala, iar din momentul in care adorm, nu mai aud absolut nimic, poate sa vina si sfarsitul lumii, il ratez si pe-ala!… 🙂

 27. iunie 21, 2011 14:07

  Draga, Georgiana de fiecare data cand fumzeci o tigara gandeste-te ca iti bati un cui in corp.Viata e prea frumoasa si nu merita ”fumata”(mai sunt si scumpe).Eu zic sa nu mai fumezi, poate vei salva cateva clipe frumoase din viata.Daca vei castiga o excursie la New York si pana atunci mori de la tigari?Nu se stie niciodata.
  Si inainte sa scoti o tigara uita-te la pozele de pe pachet…
  Sau macar fumeaza ceva mai slab, in loc de 9 sau 10 ceva 7-8.
  Si cand simti nevoia sa fumezi mesteca guma sau cate o bomboana, totul porneste de la creier, daca tu iti impui atunci totul e perfect.Bafta, eu sper sa alegi calea asta si gandeste-te ce am zis in prima fraza de fiecare data cand fumezi.

 28. Carmen Negoita permalink
  iunie 21, 2011 21:12

  O reala telenovela pe la tine, Georgiana. Ma bucur ca Gipsy e bine, restul… de cafea, de apa chiar nu mai conteaza. 🙂 Te pupic!

 29. iunie 21, 2011 22:33

  Imi pare rau ca nu suntem vecine, toate s-ar rezolva: noi avem apa pentru flori (si pentru cafea in caz de forta majora) in sticle si avem o Cola cu patru labute, care l-ar fi inveselit pe Gipsy. Si tu ai fi castigata: la noi se aud si ceasurile din vecini, atat este de liniste!

 30. silavaracald permalink
  iunie 22, 2011 20:00

  Bine că nu erai cu vopseaua pe păr, cum am pățit eu odată. ;))
  Cu toată rușinea, m-am dus așa la magazinul din colț și am luat un bidon de 5 litri de apă minerală, că care m-am clătit.
  Nevoia te învață. 😀

Trackbacks

 1. Trafic cu Hituri (runda 73) « Teo Negură
 2. Ştranduri şi piscine din Cluj « Clipe de Cluj
 3. Ştranduri şi piscine din Cluj « Mirela Pete. Blog
 4. Miercurea fără cuvinte. Scrie textul! « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: