Sări la conţinut

VARSĂ-ŢI AMARUL!

Această pagină a luat fiinţă la îndemnul lui kekee, influenţat fiind de  scrisoarea de protest semnată de Alexandru Tocilescu.  În acest loc veţi putea scuipa, înjura sistemul ori vecinul, da cu capul sau orice vă trece vouă prin cap.  Vă aştept!

Reclame
26 comentarii leave one →
 1. martie 12, 2010 21:42

  tre’ să gândesc, să imi aduc aminte de tot ce mă enervează, mai ales când vin acasă.
  o să scriu , dar mai încolo.

 2. martie 12, 2010 21:43

  şterge astea două comentarii, nu de altceva, dar nu vreau să zică lumea că iacă/tă/mă şi io cu ideea, şi şi scuip.

 3. martie 12, 2010 22:13

  mă refulez io , dar tre să gândesc bine.
  că tulai doamne , multe-s !

 4. martie 12, 2010 23:16

  Nu aş da eu cu capul, dar îmi vine să dau pe cei ce gestionează sistemul medical din România. Iartă-mă Melami, am toată stima pentru doctori, dar sistemul e prost.

 5. melami permalink
  martie 13, 2010 6:26

  Cred că sunt mai nemulţumită decât tine de el, pentru că mă dau cu capul de el zilnic.
  Şi eu am familie şi prieteni care trebuie să apleze la medici, alţii decât mine, şi ştiu ce vorbesc.
  Dar uite, o să-mi adun gândurile, ca kekee, şi o să le aştern aici.
  Succes Georgianei!

 6. martie 13, 2010 10:31

  Sebra, primo – vreau sa-ti multumesc ca mi-ai calcat pragul, secundo – subscriu la cele spuse de tine, cu atat mai mult cu cat am avut ocazia sa lucrez intr-un spital. Sunt multe de spus aici, dar a facut-o Melami astazi printr-un articol pe care deja l-am postat : https://georgiana75.wordpress.com/2010/03/13/sanatate-ca-i-mai-buna-decat-toate/.
  Acum ma duc sa-ti vad operele de arta… Uikend placut iti doresc!

 7. martie 13, 2010 10:33

  Melami, multumesc pentru feed-back… in rest… sa fim sanatosi si sa ne bucuram de viata!

 8. mishulake permalink
  martie 27, 2010 22:43

  bhei ! Io am declarat la data postarii Tocilescului ca dak iel ie obosit sa-i injure pa Iliescu, Nastase,Vacaroiu & company, ii tzin locu si ma ocup io de injuraturi, neobosit, ca stiu d-ale di la Cluj si stiu si din Pantilimon !, Dudesti, Drumu Gazarului….

 9. martie 31, 2010 9:35

  Eu am locul meu… In gura unora. Acolo dau cu capul.

 10. aprilie 12, 2010 14:11

  Când te desparţi din vina ta, încerci o vreme să te lupţi cu ireversibilul, îţi dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă şi renunţi. Când te desparţi din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înţelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas şi te chinui să pricepi ce n-a fost bine şi unde ar fi trebuit ca lucrurile să apuce pe alt drum.

  La fel se întâmplă şi atunci când te desparţi de ţara ta. Dezamăgit, înşelat, mânios, îndurerat. Nu ţi-e uşor s-o laşi. Ţara şi mama nu ţi le alegi. Te aşezi pe celălalt mal al lumii şi cauţi răspunsul: ce s-a întâmplat cu ţara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc.

  României i-a dispărut rostul. E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi. O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini şi ţoale fără rost, cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.

  Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul şi credinţa.

  Bătrânii. România îi batjocoreşte cu sadism de 20 de ani. Îi ţine în foame şi în frig. Sunt umiliţi, bruscaţi de funcţionari, uitaţi de copii, călcaţi de maşini pe trecerea de pietoni. Sunt scoşi la vot, ca vitele, momiţi cu un kil de ulei sau de mălai de care, dinadins, au fost privaţi prin pensii de rahat. Vite slabe, flămânde şi bătute, asta au ajuns bătrânii noştri. Câini ţinuţi afară iarna, fără măcar o mână de paie sub ciolane.

  Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiţi. O fonotecă vie de experienţă şi înţelepciune a unei generaţii care a trăit atâtea grozăvii e ştearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste. Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor.

  Pământul. Care pământ? Cine mai e legat de pământ în ţara aia? Cine-l mai are şi cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei susţine un program care se intitulează „Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt încurajaţi să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, thailandezii vor supravieţui fără ajutoare de la ţările „prietene”. La noi chestia asta se numeşte „agricultură de subzistenţă” şi lui Tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca ţăranii să-şi cumpere roşiile şi şoriciul de la hypermarketuri franţuzeşti şi germane, că de-aia avem UE. Cântatul cocoşilor dimineaţa, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiţă
  până de Ignat, corcoduşele furate de la vecini şi iazul cu sălcii şi broaşte sunt imagini pe care castraţii de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înţelege şi, prin urmare, le califică drept nişte arhaisme barbare. Să dispară !

  Din beţivii, leneşii şi nebunii satului se trag ăştia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, ca nu erau în stare să-l muncească. Nu ştiu ce înseamnă pământul, câtă linişte şi câtă putere îţi dă, ce poveşti îţi spune şi cât sens aduce fiecărei dimineţi şi fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineaţa şi plecau la câmp cu ciorba în sufertaş. Pe toţi gângavii şi pe toţi puturoşii ăştia i-au făcut comuniştii primari, secretari de partid, şefi de puşcării sau de cămine culturale. Pe toţi ăştia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creştineşte.

  Credinţa. O mai poartă doar bătrânii şi ţăranii, câţi mai sunt, cât mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbrăcat, greu de dat jos, care trebuie împăturit într-un fel anume şi pus la loc în lada de zestre împreună cu busuioc, smirnă şi flori de câmp. Pus bine, că poate îl va mai purta cineva. Când or să moară oamenii ăştia, o să-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

  Avem, în schimb, o variantă modernă de credinţă, cu fermoar şi arici, prin care ţi se vâd şi ţâţele şi portofelul burduşit. Se poartă la nunţi, botezuri şi înmormântări, la alegeri, la inundaţii, la sfinţiri de sedii şi aghesmuiri de maşini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluţiei. Se accesorizează cu cruci făcute în grabă şi cu un „Tatăl nostru” spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. „Scuze, dom’ părinte, e urgent !”

  Fugim de ceva ca să ajungem nicăieri. Ne vindem pământul să facă ăştia depozite şi vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulţesc, credincioşii se împuţinează, sfinţii de pe pereţi se gândesc serios să aplice pentru viza de Canada .

  Băieţii noştri fură bancomate, joacă la pokere şi beau de sting pentru că ştiu de la televizor că fetele noastre vor bani, altfel se prostituează până găsesc un italian bătrân cu care se mărită. Părinţii noştri pleacă să culeagă căpşuni şi să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct şi cancer pentru multinaţionalele lor, conduse de securiştii noştri.

  Sună-ţi bunicii, pune o sămânţă într-un ghiveci şi aprinde o lumânare pentru vii şi pentru morţi.

  Să trăieşti .

 11. crip 81 permalink
  iunie 14, 2010 20:31

  Georgiana ai vorbit foarte frumos . Ma bucur ca mai exista oameni care gandesc ca tine .” Cand o sa moara oamenii astia (batranii ) , o sa-L ia cu ei la cer pe Dumnezeu ” .
  Din pacate asa este …

 12. iunie 18, 2010 10:21

  Buna ziua, va trimitem acest mesaj in speranta ca poate va intereseaza un contor al traficului dumneavoastra, este vorba de http://www.WTStats.com . Poate va intereseaza, multumim si scuze de deranj.

 13. iunie 25, 2010 1:34

  Pământul. Care pământ? Cine mai e legat de pământ în ţara aia? Cine-l mai are şi cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei susţine un program care se intitulează “Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt încurajaţi să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, thailandezii vor supravieţui fără ajutoare de la ţările “prietene”. La noi chestia asta se numeşte “agricultură de subzistenţă” şi lui Tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca ţăranii să-şi cumpere roşiile şi şoriciul de la hypermarketuri franţuzeşti şi germane, că de-aia avem UE. Cântatul cocoşilor dimineaţa, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiţăpână de Ignat, corcoduşele furate de la vecini şi iazul cu sălcii şi broaşte sunt imagini pe care castraţii de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înţelege şi, prin urmare, le califică drept nişte arhaisme barbare. Să dispară !
  +1

 14. pdm permalink
  iulie 6, 2010 15:59

  să-l frec pe onu!!! na, că am defulat…sau nu asta trebuia să fuck?

 15. Traian (Iasi) permalink
  august 8, 2010 20:42

  Mi e sila de tot ce se intimpla in tara asta de ***** Unde sa ma duc? Aici e casa mea , sau cel putin asa am crezut pina la alegeri.
  Sunt debusolat!
  Si ca mine alti citiva (vreo doi bugetari) oameni.
  Emigrez in RP Congo.
  Si asta iarna nimeni nu ma asculta….
  Pa!!!

 16. Traian (Iasi) permalink
  august 8, 2010 20:50

  Eu zic ca e bun si asta!!
  Stiu eu de la cine am invatat asta!!!

 17. septembrie 6, 2010 8:42

  Astazi nu…

  La o masă umblătoare
  la un vin ce nici n-a fost
  stau cu moartea-ntre pahare
  chefuind în zi de post,

  urcă viermele pe lampă
  fierb piroanele în uşi
  simt mireasma ei de vampă
  dezbrăcată de cenuşi.

  Astăzi nu dar mâine poate
  (dracu ştie oare când)
  fi-voi tânăr pe furate
  iar bătrân şi mai curând.

  Mircea Dinescu

  …si vietii si mortii vreau sa le dau capingura!

 18. nu am chef azi permalink
  octombrie 29, 2010 20:12

  Sunt furioasa pe multe. Atat de multe, ca se inghesuie toate in mintea mea, se suprapun si nu mai disting nimic. Si aproape ca uit de ce eram furioasa.
  Hmmmm, satula de serviciul prost platit, de orele suplimentare, de sef si de lipsa lui de constientizare a prioritatilor si a problemelor care au importanta (si de idiotenia lui, in special), de drumul spre servicu, de nerabdarea de-a ajunge acasa, de intrebarea „Ce mancam azi?”, de ipocrizie, de tara asta condusa de idioti adoma sefului meu.
  Na, ca am putut sa le ordonez cumva. Si mai sunt atatea…….

 19. ianuarie 2, 2011 9:40

  Pacat ca atator oameni le e sila si nu observam ca pana si oceanul e facut din picaturi…

 20. ianuarie 5, 2011 6:49

  Io nu pot să mă desfăşor pen’că io când mă enervez folosesc multe cuvinte de-alea care încep cu p şi se termină cu ula iar pe blogul tău nu se cade. Însă le urez aleşilor cam tot ceea ce uraţi voi oricui pe-aici. Şi încă ceva peste.

 21. aprilie 17, 2011 19:01

  Ma enerveaza toti aceia care doresc sa-mi impuna preferintele lor muzicale. Nu suport sa aud muzica altuia, nici atunci cand sunt melodii care-mi plac si mie.
  Ma enerveaza iubitorii de caini care-si plimba odraslele si le lasa sa se rahateze pe trotuar, iar uneori chiar in poarta omului.

 22. iunie 24, 2011 12:13

  Nu stiu de ce am ales pagina asta, dar ma rog…
  Pentru o vreme voi plecat, dar nu voi uita de blogul tau si o sa mai revin.Bafta!
  Am postat pe blog un articol interesant poate vreis aarunci un ochi!

Trackbacks

 1. Sănătate, că-i mai bună decât toate! « Georgiana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: